+31(0)592-311550  |  Dr. Nassaulaan 8 - 9401 HK ASSEN

(Echt-) Scheiding

(Echt-) Scheiding

Uit elkaar gaan of (echt-) scheiding

scheidingBehoudens een soms ook wel gehoorde positieve reactie, is dit over het algemeen geen opgewekt onderwerp. Het wil niet meer en alles wat van u samen is moet nu eerlijk gedeeld worden. Notarissen noemen dat: een verdeling. Wat moet er verdeeld worden en hoe bepaalt men de waarde daarvan? Dat mag u samen regelen. En vergeet niet dat als er een hypotheek is, daaraan vaak een spaar-verzekering is gekoppeld die nog wel eens wordt vergeten; hoeveel zit er in die spaarpot die van u samen is, want ook die doet mee in de verdeling.

Dus het uitgangspunt is dat u voor een verdeling geen vreemden nodig heeft.Maar als u samen een huis met hypotheek heeft en één van u neemt daarvan de helft van de ander over, komt u uiteindelijk toch bij een notaris terecht want alleen via een notariële akte kunt u een (deel van een) huis aan elkaar overdragen.

Maar de kern van de zaak is dat u het zelf samen doet. Mocht dit moeilijk worden kunt u altijd kiezen een voor mediator die als bemiddelaar optreedt tussen beide partijen om tot een oplossing te komen. Zelfs als u met een mediator niet tot een oplossing komt, knokken advocaten graag voor ieder van u afzonderlijk tot het bittere einde. 

Probeer het samen op te lossen en als u daarbij handvaten nodig heeft kan een informatief gesprek bij Notariskantoor Adam Elzinga u goed op weg helpen.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend Contact met ons opnemen via onderstaande knop

logo
Dr. Nassaulaan 8
9400 CA ASSEN
tel +31(0)592-311550