+31(0)592-311550  |  Dr. Nassaulaan 8 - 9401 HK ASSEN

Verzorgingsgebied

Notaris Assen

Om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen kunt u een notaris inschakelen. Dit kan bijvoorbeeld over de koop of verkoop van een huis gaan, maar ook over zakelijke contracten voor ondernemers. De notaris moet de belangen van alle betrokkenen in acht nemen en is onpartijdig en onafhankelijk. Door middel van een notariele akte worden afspraken officieel vastgelegd. Wanneer er dan later twijfel ontstaat kan deze akte duidelijkheid geven over wat er afgesproken is.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend Contact met ons opnemen via onderstaande knop

notaris assenGeschiedenis van Assen

Assen heeft haar oorsprong te danken aan de stichting van een nonnenklooster Sancte Maria de Camp (Maria in Campis) in het jaar 1258. In 1809 – ruim 200 jaar geleden – gaf Lodewijk Napoleon Assen stadsrechten onder de voorwaarde dat Assen snel moest groeien; Assen telde toen 700 inwoners. Inmiddels heeft Assen ruim 65.000 inwoners. De gemeente Assen omvat behalve de stad Assen, de dorpen Witten, Loon, Ubbena, Rhee en Ter Aard. Assen heeft een treinstation en is onder meer bekend van de TT, het Drents museum en diverse festivals. Assen is verdeeld in een aantal stadsdelen, te weten: het centrum, Assen-oost, De Lariks, Noorderpark, Pittelo, Assen west, Peelo, Marsdijk en Kloosterveen (nieuwste wijk).


Bekwaam op vele gebieden

Zoekt u een notaris Assen? Ons notariskantoor in Assen is zeer bekwaam op het gebied van woningoverdrachten, hypotheken, testamenten, samenlevingscontracten en huwelijksvoorwaarden in Assen. Op een zeer begrijpelijke manier wordt deze soms lastige materie aan u uitgelegd; iedereen die bij ons notaris Assen een akte tekent weet dan ook precies wat en waarom hij/zij tekent. Eén van de redenen daarvoor is dat er voldoende tijd voor iedere afspraak wordt uitgetrokken, dat werkt prettiger voor u en dus ook voor ons.

Zakelijke markt

Als ondernemer opzoek naar een notaris Assen? Ons notariskantoor in Assen is ook zeer thuis op de zakelijke markt: oprichting van B.V.'s, aandelenoverdrachten, de oprichting van stichtingen, verenigingen en statutenwijzigingen. Op dat gebied is er veel ervaring aanwezig. Er zijn al vele stamrecht B.V.'s (Gouden Handdruk B.V.'s) via ons kantoor opgericht, maar ook de omzetting van een eenmanszaak in een B.V. gebeurt veelvuldig. Verder zijn er ook diverse Algemeen Nut Beogende instellingen (ANBI's) door ons kantoor opgericht, daarbij kunnen wij ook zeker onze deskundige hulp bieden.

Notariskantoor Adam Elzinga in Assen

Het kantoor is gevestigd in Assen, aan de dr. Nassaulaan 8 te Assen. De Dr. Nassaulaan is één van de meest karakteristieke lanen, die toegang bieden tot het centrum van Assen. Het kantoor kijkt uit op 'De Hertenkamp': ongeveer 100 jaar geleden ontstaan met de schenking van het eerste hert door de gouverneur van Assen. Nu lopen er ongeveer vijftien herten. Bijna iedere Assenaar kent de Hertenkamp: het kantoor is dus gemakkelijk te vinden. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid op eigen erf, hetgeen door iedereen als zeer prettig wordt ervaren: de auto kan voor de deur geparkeerd worden.

Notaris Assen nodig?

Mocht u meer informatie willen over de hiervoor gemelde of andere onderwerpen en bevindt u zich in de omgeving van Assen, neem gerust contact op met ons kantoor in Assen. Wij helpen u graag!

logo
Dr. Nassaulaan 8
9400 CA ASSEN
tel +31(0)592-311550