+31(0)592-311550  |  Dr. Nassaulaan 8 - 9401 HK ASSEN

Legalisatie handtekening

Legalisatie handtekening

Als u bij een notaris komt om een akte te ondertekenen zal hij u vragen om een legitimatie; de gegevens van uw legitimatiebewijs komen vervolgens in de akte. De wet schrijft de notaris namelijk voor dat hij er zeker van moet zijn dat degene die de akte tekent, ook werkelijk de persoon is waarvoor deze zich uitgeeft.

Als u zegt: notaris, ik kom niet zelf, stuurt u mij maar een volmacht, dan teken ik die thuis wel, heeft de notaris een probleem. Hij kan niet controleren of u nu als juiste persoon de volmacht heeft getekend, danwel dat een huisgenoot of een buurman waar uw post ten onrechte was bezorgd buiten uw goedkeuring de volmacht heeft getekend.

          

legalisatie handtekening  

legalisatie handtekening  

Dus zal de notaris vragen om de volmacht niet bij u thuis, maar bij hem- of bij een collega notaris in de buurt op kantoor te willen tekenen en u daar te legitimeren. De notaris of zijn collega kan daarbij dan zelf controleren of de handtekening door de juiste persoon wordt gezet. Ten bewijze daarvan wordt door de betreffende notaris op de volmacht een verklaring geplaatst waaruit blijkt dat hij zich heeft overtuigd van de juiste identiteit van de ondertekenaar.
Deze handelswijze noemt men legalisatie van handtekening.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend Contact met ons opnemen via onderstaande knop

logo
Dr. Nassaulaan 8
9400 CA ASSEN
tel +31(0)592-311550