+31(0)592-311550  |  Dr. Nassaulaan 8 - 9401 HK ASSEN

Zakelijk

Zakelijk

Rechtsvormen

Ondernemen brengt risico met zich mee. Risico's die uiteindelijk kunnen leiden tot een faillissement; dit hoeft niet altijd de schuld van de ondernemer zelf te zijn, soms zijn ook slecht betalende klanten een oorzaak van een fallissement.
Bij een faillissement kunnen ook de privé bezittingen van een ondernemer worden betrokken. Als ondernemer is het dus erg belangrijk om goede informatie te vragen hoe deze risico's te beperken.
Het tijdig inschakelen van de hulp van deskundigen zoals de notaris, is naast het gebruiken van uw eigen gezonde en enthousiaste "ondernemersverstand", daarom zeer aan te bevelen. Zo'n adviesgesprek is tenslotte kosteloos.

          

rechtsvormen adam elzinga  

rechtsvormen adam elzinga  

Bij zo'n gesprek met de notaris komen een heleboel zaken aan de orde:

  1. Gaat u alleen werken of gaat u samenwerken met iemand?
  2. Welke risico's  worden gelopen, welke investeringen zijn er nodig? Zal er ook personeel in dienst worden genomen?
  3. Hoe gaat u het starten van uw onderneming financieren? Heeft u daarvoor voldoende eigen middelen of heeft dient u geld te lenen van bijvoorbeeld een bank?
  4. De aansprakelijkheid van uw privé vermogen in relatie tot schulden die ontstaan in uw onderneming; u kunt daarbij denken aan het maken van huwelijksvoorwaarden; maar ook aan de rechtsvorm van de onderneming.

Notariskantoor Adam Elzinga zal samen met u onder andere de voor- en nadelen van de te kiezen rechtsvormen voor een onderneming bespreken.

De meest voorkomende vormen zijn:

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend Contact met ons opnemen via onderstaande knop

logo
Dr. Nassaulaan 8
9400 CA ASSEN
tel +31(0)592-311550