+31(0)592-311550  |  Dr. Nassaulaan 8 - 9401 HK ASSEN
testament

Corona Virus !

Op zaterdag 28 maart zou het Landelijke Open Huizen Dag zijn. Helaas gaat deze dag niet door vanwege het Corona Virus.

Toch wil ik u mijn tips geven die met het bezichtigen en kopen van uw droomhuis kunnen helpen. Ze kunnen wellicht toch vroeg of later goed van pas komen. 

Allereerst het volgende: FUNDA en andere sites geven natuurlijk veel nuttige informatie, maar mijn ervaring is dat je een huis vaak eerst in werkelijkheid moet zien en ‘voelen’ om te weten of het echt een droomhuis is. 

Natuurlijk is de woningmarkt krap en zijn er meer gegadigden die graag willen kopen, maar daar kunt u zich wel op voorbereiden. Met de volgende tips zorgt u ervoor dat u goed geïnformeerd en met een voorsprong aan het kopen van uw droomhuis begint.

Schakel een aankoopmakelaar in!
Kopers moeten vaak snel beslissen, er zijn immers veel kapers op de kust. Een aankoopmakelaar kan u helpen bij het bepalen van de strategie en de prijsonderhandelingen, zodat uw droomhuis niet aan uw neus voorbij gaat.

Informeer over de mogelijkheden voor de aanvraag van uw hypotheek
Maak een afspraak met de hypotheekadviseur om te kijken wat u kunt lenen en welke maandelijkse lasten daarbij horen. Er kan vaak meer dan u denkt. De hypotheekrente is immers heel erg laag, waardoor het kopen van een woning uiteindelijk vaak veel goedkoper is dan het huren van een huis.

Zoek een goed notariskantoor!
Natuurlijk is het ook goed om alvast na te denken over welke notaris u straks kiest om u eigenaar te maken van uw droomwoning.

Waarom mijn notariskantoor?
Allereerst omdat we zaken goed voor u regelen: onlangs kregen we door het kadaster hiervoor opnieuw de beoordeling ‘uitstekend’ toegekend (bij het kadaster worden de eigendomsakte en hypotheekakte verwerkt). Ons kantoor scoort in vergelijking met het landelijk gemiddelde al jaren beter. Iets waar we natuurlijk erg trots op zijn!

Ook legt mijn notariskantoor op een begrijpelijke manier alle juridische zaken aan u uit die horen bij de overdracht van de woning. Zo zorgen wij ervoor dat de afspraak voor de officiële overdracht van de woning altijd ruim wordt ingepland (meer dan een uur). Op die manier is er voldoende tijd om alle belangrijke zaken aan u uit te leggen die komen kijken bij het kopen van een woning. Daarnaast is er dan genoeg ruimte voor u om vragen te stellen. Wij maken van één van de belangrijkste aankopen in uw leven dus geen haastwerk!

Vraag vooral ook eens in uw omgeving (bijvoorbeeld uw familie, buren, vrienden, makelaar of hypotheekadviseur) naar de ervaringen met ons kantoor.

Meer weten?
Als u meer wilt weten over mijn kantoor, dan kunt u ons opzoeken op Facebook of de website. Zo krijgt u alvast een beeld van wat ons kantoor voor u kan doen en wie er allemaal gaan werken aan de overdracht van uw droomhuis.

Mijn medewerkers en ik wensen u alvast heel veel plezier met het vinden van uw droomwoning en helpen u daarna dus heel graag bij de officiële overdracht!

Speciale actie: alle kopers krijgen een leuk en nuttig cadeautje bij de overdracht van hun droomhuis.

Notariskantoor mr. Adam Elzinga
Dr. Nassaulaan 8
9401 HK Assen
Tel: 0592-311550

Facebook: notariskantoor mr. Adam Elzinga
Twitter: @notaris_assen

logo
Dr. Nassaulaan 8
Postbus 10030
9400 CA ASSEN
tel +31(0)592-311550