+31(0)592-311550  |  Dr. Nassaulaan 8 - 9401 HK ASSEN
Nieuwe regels overdrachtsbelasting: veel voordeel voor starters

Nieuwe regels overdrachtsbelasting: veel voordeel voor starters

We hebben net gehoord dat de lock-down is verlengd met tenminste drie weken.

Ouders met kinderen, grootouders, werkenden, ondernemers, allemaal hebben we ermee te maken. We proberen er het beste van te maken, hoewel het niet altijd meevalt om hier vorm aan te geven.

Maar het is tevens het begin van een nieuw jaar. Een jaar dat open ligt en hopelijk ook veel goede dingen gaat brengen. Voor ons kantoor is 2021 met veel drukte begonnen omdat de regels van de overdrachtsbelasting zijn gewijzigd. Vooral starters kunnen daardoor aanzienlijk voordeel behalen.

LET OP: ‘Starters’ is eigenlijk een verwarrende term, omdat ook doorstromers (kopers die doorstromen van een eigen woning naar een nieuwe eigen woning) die jonger zijn dan 35 jaar er gebruik van kunnen maken. Dit is iets waar niet iedereen goed van op de hoogte is, zo merken wij in de praktijk.

Het lijkt mij daarom goed om deze wijzigingen nog eens in een gemakkelijk schema te laten zien. Dit overzicht is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid. Op deze website worden alle ins en outs van de nieuwe regelgeving uitgebreid toegelicht.

Update: Bekijk hier 'overdrachtsbelasting 2023'

logo
Dr. Nassaulaan 8
9400 CA ASSEN
tel +31(0)592-311550